marți, 26 ianuarie 2010

Margica din nas

    Noi vrem sa mergem miercuri la Straja, la schi. Chiar i-am luat si Iuliei niste schiuri de plastic. Iar la servici trebuie sa tragem tare si eu si Mircea sa terminam ce am inceput ca sa putem pleca miercuri.
    Si cum lucram eu astazi mai abitir, pe la 3 dupa-amiaza primesc telefon de la bona ca Iulia si-a bagat o margica in nas. Se simtea panica deja in vocea bonei, Iulia se auzea bazaind langa ea. Cateva momente nici eu nu am stiut cum sa reactionez. A trebuit sa raman calma in telefon, sa o calmez mai intai pe tanti. Nu era sigura ca Iulia are ceva in nas, asa ca am pus-o sa ia o lanterna si sa se uite. Da, avea margica in nara stanga. I-am spus ca nu este nici o problema, ca o sa scoatem noi margica, ca o sa vin eu acasa... Spre final, s-a mai calmat si tanti...
    Am vorbit si cu Mircea care era la service cu masina. Aproape terminase si el treaba acolo si pornea spre casa.
    Cand am ajuns acasa, Iulia se uita cuminte la desene. Era tare speriata si cateodata mai dadea sa planga. I-am zis sa incerce sa sufle nasul puternic si dadea sa planga spunand ca nu poate. Am scos aspiratorul sa incerc sa scot margica cu aspiratorul nazal, insa nu a mers. Apoi am imbracat copilul si am plecat la ORL. Acolo iar s-a pus pe plans. Dra a fost tare blanda cu ea, a incercat sa o calmeze. Apoi, dupa ce a vazut unde era margica, a scos un instrument ca o sarma indoita, care avea o bucla mica la capat. I-a spus Iuliei ca acolo este un magnet care scoate margica... degeaba ca Iulia nu vroia sa o lase sa i-l bage in nas. Pana la urma a vazut femeia ca eu o tin destul de bine pe Iulia de maini si de cap si fortzat i-a bagat sarma in nas si a scos margica. Era o margica alba de 5 mm, de la un inel de jucarie. Fusese atasata de inel, a bagat-o in nas si cand sa scoata a ramas cu cerculetul de la inel in mana si cu biluta in nas. Apoi a bagat degetelul sa o scoata si mai rau a bagat-o. Tanti doar ce se dusese sa ia un pampers ca sa o pregateasca de nani si cand s-a intors a gasit-o cam prea cuminte. Atunci i-a spus Iulia ce facuse.
    Dupa ce am plecat de la doctor, Iulia a spus ca nu a durut-o, ca de fapt a durut-o cand a bagat margica.
    M-am intors apoi la serviciu... am plecat de-acolo abia la 7 jumate. Eram epuizata...

Un comentariu: