luni, 31 mai 2010

"Limbricul" familiei

Incep cu una din cele mai frumoase poze facute luna aceasta:
Este asa frumoasa dupa ce ii fac baie... incat uneori ii mai zic lui Mircea sa ia aparatul foto sa o pozeze.

Ei, bine, de aproape o luna se tot chinuia ca o doare burtica... Se tot scarpina la nas... banuiam eu ca are ceva, dar nu stiam ce. La prima analiza de coproparazitar nu a iesit nimic, dar la a doua au aparut vinovatii: limbrici.
Am inceput deja tratament pentru ei si nu se mai plange deloc de burtica. Stie ca nu e voie sa bage mainile in gura, insa uita si tot le baga, pana ne dam noi seama si o atentionam.

In rest, toate bune... Weekend-ul trecut am facut cu ea un tort de caise:
Este foarte incantata sa-si bage ea nasul in oale, sa amestece ea... Oricum, nu se omoara cu mancatul. A mancat doar putin cand am taiat prima felie de tort.

Intr-una din zilele trecute, cand era cu tati acasa, s-a asezat cuminte la masa ei de lucru. Tati, daca a vazut-o asa cuminte, s-a asezat la TV si a lasat-o in pace. Cand se gandeste si el sa arunce un ochi la Iulia, ea scrisese "cuminte" cu carioca direct pe masa:
Sa se stie ca aceea este masa ei, nu? Degeaba am frecat cu de toate, nu se ia cu nimic... Am zis ca o sa ii dau masa zestre cand s-o marita :o)

Sambata am fost toata familia in lunca si am facut sport: tati a jucat baschet, Iulia cu bicicleta si mami alerga pe langa bicicleta ei. A fost foarte cald, mult soare...
Ieri, duminica, am fost la tara la mamaie Nuti sa o sarbatorim de sf. Constantin si Elena (chiar daca a fost cu o saptamana mai tarziu). A alergat cat a putut ea de mult si soarele a "turtit-o" incat aproape picase rupta cand am ajuns cu ea acasa. Seara cand i-am facut baie am vazut ca se si bronzase pe maini si pe fata. Deja trebuie sa luam solutie de protectie pentru soare.

3 comentarii:

  1. Nu Angi!
    nu orice copil are limbrici (sau paduchi)! NU! Doamne fereste!Ia masuri drastice si nu te mângaia cu ideea ca ar fi "modern" sau normal!
    Scuze daca ti se pare tare remarca mea, dar sincer, pentru mine a fost soc sa citesc ce linistita vezi situatia!
    Va urez numai bine voua si Iuliei. E o fetita minunata, aveti grija de ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. De azi-dimineta incerc sa trimit acest comentariu si nu reusesc:

    Carmen, nu, nu o accept ca pe o normalitate. Mie mi se pare normal ca Iulia sa se joace, sa fie vesela si sa nu se planga de dureri de burtica. Dar de fiecare data cand spun cuiva ca Iulia are limbrici, toti spun "aaa, pai si noi aveam cand eram mici... toti copiii au!". Acesta este un detaliu pe care am uitat sa il specific in postarea mea... De aici a pornit de fapt titlul postarii. Scuze!
    Bineinteles ca nu o las asa si ii fac tratament. Nu suport sa o stiu cu giardia sau cu limbrici. De-abia acum 2 luni am terminat cu giardia, acum o luam de la capat cu limbricii. Nu ne lasam. Ii "batem" pe toti.
    Mi se pare buna remarca ta, Carmen, nu este deloc dura. Multumesc mult. Numai bine si voua.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Angi,
    Iulia ta e o scumpete de fetita!La multi ani pentru ziua copilului! si tie la fel! :)

    RăspundețiȘtergere