joi, 25 noiembrie 2010

White

De doua zile, Iulia are o prietena imaginara care se numeste WHITE. Este o fetita mica, care nu stie inca sa mearga. Ieri dimineata mi-a spus ca are parul blond si ochii albastri. Astazi de dimineata zise ca nu e blonda, dar nu-mi spuse cum este.
Si pentru ca este cea mai buna prietena a ei, sunt nedespartite. Dimineata pleaca impreuna de manuta la gradinita si o lasam pe White la grupa mica. Astazi de dimineata uitase sa o lase, iar cand isi aduse aminte, fugi repede pe scari in jos sa o duca, apoi se intoarse fericita inapoi la mine.
La pranz cand o lua bona, uita de ea si nu mai trecu sa o ia de la grupa mica si se puse pe plans. Si ii tot spunea bonei sa se intoarca sa o ia, dar bona nu vroia ca nu intelegea cine este White. De suparare, Iulia incepu sa planga pe drum, sa urle si sa ii vorbeasca bonei urat: "Pleaca de-aici", "Nu te mai suport", "Nu te mai iubesc". Ajunse acasa, Iulia continua sa planga si sa urle, sa se tavaleasca, sa vorbeasca urat, sa dea in tanti, sa o muste, dadea cu picioarele in usa, dadu cu caietele pe jos...
Tanti, speriata, ma suna cu gandul ca uitara vreo papusa la gradinita. Ii spusei eu despre ce este vorba, apoi am vorbit cu Iulia la telefon. I-am explicat ca atunci cand ma voi intoarce acasa, voi trece pe la gradinita sa o iau pe White, ca o sa o sun pe educatoarea ei sa aiba grija de ea pana vin eu, etc. Pana la urma a acceptat si a parut sa se mai linisteasca un pic.

4 comentarii:

  1. Doamne cât e de frumos! Iulia e o fericita, dar si White- cu asa o prietena fidela!
    Va doresc o minunata perioada de Advent!

    RăspundețiȘtergere
  2. si noi am avut chiar 4 prieteni in acelasi timp. asta anu trecut cand paula avea varsta pustoaicei tale. cred ca e varsta propice.
    la noi o data chiar a fost o jale foarte mare cand geronimo plecase in america, ca se mutase ai lui. nu intreba. asta e. dar apoi au revenit ai lui. sa vezi la cate petreceri a trebuit sa mergem, ea se distra cu prietenele ei invizibile cum le numeste ea, iar eu stateam cu mamele. deh!
    dar vad ca acum le pomeneste din ce in ce mai rar.
    fiecare varsta cu etapele ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. DIANA, da, se pare ca asa este. Si mi-a placut ca l-a numit White (stie ca inseamna ALB).
    CARMEN, de acum trebuie sa am grija tot ce fac pentru ea sa fac si pentru White. Imi place de ea ca este grijulie. Acum trebuie sa aiba grija de White ca este mai mica.
    Si apropos de Advent: acum de curand am aflat si eu despre obiceiul asta cu Advent-ul si i-am luat Iuliei un calendar de Advent. Insa ea a vrut neaparat sa il incepem imediat, asa ca am mai luat unul pe care sa il inceapa de la 1 decembrie :o)
    LOREDANA, si noi ne-am gandit ca asta este perioada cu prietenii imaginari si este OK, nu trebuie sa ne facem griji.
    Imi si imaginez cum stateai tu cu mamicile :D
    Va pup.

    RăspundețiȘtergere