joi, 17 noiembrie 2011

Cheile Nerei

Abia acum vin cu imagini din excursia pe care am facut-o la inceput de octombrie. Am avut de ales din mai mult de 500 de fotografii, de aceea mi-a fost foarte greu.
Am plecat intr-o vineri dimineata. Cum urma sa ne petrecem doua nopti in alta parte decat acasa, a trebuit sa-l luam si pe Martinel. Iulia spune ca nu poate sa doarma fara el :)

Si ca sa fie drumul mai palpitant am facut o pana. De vina a fost un fel de maner de sertar cu tija de vreo 6 mm diametru. Abia atunci si-a dat Mircea seama ca el a umflat roata de rezerva timp de 6 ani special pentru ziua asta. Este prima pana in 6 ani.

Pe durm am facut un mic ocol catre Eftimie Murgu. Acolo este un muzeu al morilor de apa. Acum sa nu va imaginati ca sunt stranse toate la un loc... Nuuu... ele se intind pe firul apei, pe kilometri intregi.

Am trecut si pe la Paralela 45, unde se afla cascada Bigar... foarte frumoasa, mare, impresionanta.

Masa de pranz am luat-o la Oravita, la pensiunea 7 brazi.

Pe drum am intalnit multe lucruri frumoase si interesante, printre care si aceste eoliene.

A doua zi dimineata am pornit intro drumetie. Am pornit pe traseul celor 7 tuneluri sau Tunelurile Beiului si am avut surpriza sa fim nevoiti sa trecem peste un pod suspendat foarte frumos.

S-a dovedit a fi un traseu foarte frumos, foarte usor si spectaculos.

Unul din cele 7 tuneluri.

De acolo am mers la Ochiul Beiului. Pe drum Iulia era cu ochii cat cepele dupa branduse. Nu i-am dat voie sa le culeaga pe toate :D

Celebrul Ochi al Beiului, cu niste culori superbe, ireale.


Duminica ne-am intors acasa. Am ales sa mergem pe marginea Dunarii.

Cand am ajuns la Cazanele Dunarii, am luat barca si am vazut pesterile din zona. In pestera Gura Ponicovei am intrat doar un pic cu barca. Din pacate nivelul apei era cam scazut si nu am putut vizita pestera asa cum ne-am fi dorit. Iulia nu prea a inteles de ce nu am continuat sa mergem cu barca in pestera si se pusese pe plans ca ea vrea sa ne intoarcem si sa intram in pestera :D

Pentru cei ce vor sa vada mai multe imagini din aceasta excursie sa intre aici.

6 comentarii:

  1. Absolut fantastic! SUPERBE fotografii! incredibil câta frumusete ofera natura. Minunat traseu ati ales... as fi venit si eu cu voi si l-as fi carat pe Martinel :)
    Sa aveti un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb traseu!!!
    Adevarat... avem atitea de oferit si atitea de care sa ne bucuram...

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Loredana, cand am pornit la drum nici eu nu am stiut pe unde voi ajunge, insa mi-a placut foarte mult excursia. O saptamana frumoasa.

    @ Carmen, chiar imi pare rau ca am vazut doar noi aceste locuri, mi-as fi dorit sa fie mai multi prieteni cu noi. Sa le vezi in realitate este mult mai spectaculos. Sa aveti o saptamana frumoasa. Va pup.

    @ Alina, intr-adevar superbe locurile. Eu am fost surprinsa sa vad asemenea culori in padurile noastre. Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos traseul si povestea care ne-ai zis-o :D

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Diana, imi pare acum ca a fost atat de demult... a fost atat de frumos incat pare ca a fost ireal... Multumesc.

    RăspundețiȘtergere