marți, 14 iunie 2011

De la Iulia...

Era vineri si asteptam sa vina tati din Germania. In asteptarea lui Mircea, faceam prajitura si i-am dat Iuliei un castron in care pregatisem o crema pentru prajitura si doar ce-l golisem. Era tocmai bun de lins... Linge Iulia la castron si ma trezesc cu ea ca spune:
- Mami, e mai frumos timpul petrecut fara tati.
Eu, avand senzatia ca nu am auzit bine, o pun sa repete, iar ea imi spune acelasi lucru.
Eu: Pai de ce, mami?
Ea: Pai cand faci tu prajituri si ne dai castronul sa-l lingem eu trebuie mereu sa-l impart cu tati si nu ma satur.


Aseara, ne pregateam sa ii dam Iuliei cereale cu lapte. Ea protesteaza si spune ca vrea ca laptele sa fie cu cacao. Eu ii explic ca este seara si nu se bea seara cacao cu lapte si nici nu se mananca ciocolata. Iulia se pune pe plans si spune: "Lasati-ma in pace. M-am saturat de voi."
Daca vad asa, ii explic mai detaliat ca ciocolata si cacaoa te agita si daca le iei inainte de nani nu mai dormi bine, esti agitat, iar eu o iubesc pe ea, si vreau sa se odihneasca asa cum trebuie, etc...
La care Iulia (care incepuse sa accepte totusi explicatiile mele): "Incetati sa ma mai tratati ca pe un bebelus."

7 comentarii:

  1. Chiar asa, incetati sa mai tratati domnisoara asta superisteata ca pe un bebelus!

    RăspundețiȘtergere
  2. INCEPE "RAZBOIUL"!:)

    ....rabdare multa iti doresc cu aceasta tanara domnisorica plina de personalitate!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Loredana, oooff, de mult am incetat sa o mai tratez ca pe un bebelus. Vorbesc cu ea asa cum vorbesc cu un om mare, toate discutiile noastre sunt serioase. Insa nu o pot lasa sa faca tot ce vrea ea. Iar ea nu a avut alta arma decat sa se supere pe mine :)
    @ Diana, crede-ma ca simt asta in fiecare zi pe pielea mea. Deocamdata ma distreaza. Vad eu mai tarziu cand mai creste.
    @ Angi, sper sa reusesc sa interactionez cu personalitatea ei in asa mod incat sa devina o persoana "frumoasa", placuta si puternica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cunoastem... :)
    Nu e deloc usor, si totul se cladeste cu multa rabdare, uneori ai impresia ca nu mai e nici o picatura, dar dragostea lor aduce soarele de fiecare data!... Si parintele sa fie ferm, sa se impuna, ghighilicile incearca si ele marea cu degetul... :)
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce dulce e... unde piciul nostru e inca mic, cind aud astfel de conversatii mor de dragul lor.are personalitate! Imi place mult asta si felul in care coversati - de la egal la egal.
    Sa vad daca mi-o mai placea cind va creste Gabi.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Acuarele, da multa rabdare si multa dragoste. Si este atat de usor sa le cedezi... Este atat de greu sa le rezisti... Pupici.
    @ Alina, am observat ca mai toti cei mici dau niste replici de te lasa masca. In mod sigur iti va placea sa-l auzi si pe Gabi vorbind ca un om mare. O sa-ti vina sa-l mananci de drag... Pupici.

    RăspundețiȘtergere