marți, 10 august 2010

Am fost in vacanta...

Duminica noaptea (pe 25 iulie) la ora 1 am plecat catre mare. Iulia era atat de nerabdatoare sa plecam incat nu a vrut deloc sa adoarma pana sa plecam. Declarase chiar ca nu va dormi nici in masina, ca ea asteapta pana ajunge la mare. Bineinteles ca a adormit imediat in masina, fara comentarii. Cu cativa kilometrii inainte de a ajunge la Bals s-a aprins un bec in bordul masinii: era o problema cu alimentarea bateriei. Nu puteam continua in felul acesta asa ca ne-am intors acasa. Dis-de-dimineata, Mircea a fost cu masina la service si problema s-a remediat imediat.


Iulia s-a trezit dimineata in patul ei si nu si-a amintit nimic. Cand a venit Mircea acasa, ne-am urcat in masina si am pornit din nou la drum. Am ajuns la Eforie Nord, ne-am cazat… Totul a fost OK.
Dimineata ne trezeam la 8, apoi plecam la plaja. Iulia servea laptele de dimineata pe plaja dupa ce facea prima baie in mare.


La inceput a inotat cu aripioarele, insa mai tarziu si-a dat seama ca este mai bine cu colacul. La ora 11 plecam de pe plaja ca era foarte cald. Dupa-amiaza dupa ora 6 mergeam din nou la plaja, in alt loc decat dimineata, ca sa putem beneficia de soare cat mai mult.
Seara aveam obligatoriu drum pe la parcul de distractii, sa distram copiii.

Intr-una din zile apa a fost plina de pesti, meduze si crabi. Erau atat de multi crabi incat trebuia sa fii foarte atent sa nu calci pe ei. In acea zi, toti copiii de pe plaja aveau in galetuse cate un pestisor.


In alta zi am fost la Costinesti.


Marea a fost atat de calda… valurile atat de frumoase…

In alta zi am fost la Constanta. Am fost la Delfinariu, la Acvariu, pe faleza…
Iuliei i-a placut foarte mult in apa. Pana la sfarsit a invatat sa sara in apa astfel incat sa intre cu capul in apa.


De la mare am plecat catre munte, cu o zi mai devreme decat prevazusem. Era prea cald, atata caldura ne obosise deja.


Am ajuns la cabana Zanoaga, in muntii Bucegi, langa lacul Bolboci.
Am fost sus la Babele:Am intrat si in pestera Ialomita… foarte frumoasa pestera, pacat ca nu se pot face poze frumoase in pestera…


In ultima seara am organizat un foc langa rau... copiilor le-a placut tare mult, alergau extaziate in jurul lui... Am gasit si un carnat pe care l-am infipt intr-un bat si l-am parpolit... bun...
In ultima noapte la munte a fost o furtuna puternica… Un copac a cazut in parcarea cabanei si una din masini a fost un pic lovita. Masina noastra a scapat. Cand am plecat, pe drum am vazut ca fusese si o viitura, drumul fusese foarte serios afectat. Daca mai tinea furtuna, riscam sa mai petrecem cateva zile la munte fara voia noastra…

La plecare, Iulia a spus ca vrea inapoi la casa de la mare :o).

2 comentarii:

  1. Excelenta vacanta voastra! Iuliei i-a facut tare bine combinatia asta de aer de mare si de munte. Dar si voua ;)
    Acum v-a fi mai greu sa acceptati ca...vacanta s-a încheiat. Toti trecem prin faza asta...si supravietuim :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ooofff, Carmen, cata dreptate ai... Iar caldurile astea nu ne iarta deloc. Ce bine era in vacanta... Acum, dupa numai o saptamana de munca, imi pare ca a fost asa departe vacanta asta... De-abia o astept pe urmatoarea :o)

    RăspundețiȘtergere