vineri, 2 septembrie 2011

Operatiunea "Plosnita"

De vreo 3 luni imi tot apareau pe picior niste chestii care ma mancau foarte tare si treceau foarte greu. Am fost la medic si nu a stiut sa imi spuna ce sunt, deoarece erau intr-un statiu de dezvoltare care nu ii spunea nimic. Cand au aparut urmatoarele "bube" am fugit iar la medic si i-am aratat. Intamplator, in aceeasi perioada i-a aparut si lui Mircea acelasi gen de bube. Cand a vazut medicul, a spus clar: "Vezi ca te musca ceva. Cauta bine in casa; gandeste-te in ce loc al casei te afli cand iti apar muscaturile astea."
Si m-am gandit, m-am gandit... Iar beculetul mi s-a aprins intr-o noapte cand am realizat ca imi apar chestiile astea cand stau la calculator. Nu reuseam sa adorm, imi venea sa ma duc chiar atunci in toiul noptii sa rastorn scaunul de la calculator sa vad cine e vinovatul.
Am asteptat pana dimineata, cand l-am pus pe Mircea sa se uite foarte atent la scaun. Ei bine, am gasit vinovatul: statea cuminte intr-o cuta a vinilinului de la scaun asteptand sa se lase seara... O plosnita dadea incetisor din picioruse sa se aseze cat mai bine in culcusul ei. Mircea i-a cam stricat planurile si a facut-o bucati. Am cautat noi frati si surori de-ale victimei, dar n-am gasit.
Dupa cateva zile (adica sambata sau duminica asta) apare Mircea muscat de undeva de brat.
Atunci am hotarat ca trebuie sa facem ceva. Ne-am informat pe internet ce solutie le afecteaza, luni seara am strans toate jucariile Iuliei, marti dimineata am strans toate hainele, si tot marti dimineata am dat cu solutie, am inchis toate usile si geamurile si m-am mutat la mama. Oricm, garsoniera mamei mele e goala pe timpul verii ca ea sta la tzara in perioada asta.
Cea mai fericita a fost Iulia. Pentru ea a fost un fel de excursie. I-a placut sa doarma cu mami in alta parte decat acasa. Cand m-am mutat, Mircea plecase deja la Sibiu. Asa ca eu caram vreo 4 plase voluminoase si un copil care statea agatzat cu mana de fusta mea.
Ieri dupa-amiaza, am venit de la serviciu chitita sa imi fac apartamentul din nou locuibil. M-au ajutat tanti (bona Iuliei) si o vecina de deasupra. Noroc cu ele ca asa am reusit sa termin foarte repede curatenia (bine ca n-am decat doua camere :D).
Foarte posibil ca plosnitele sa fi fost aduse de catre Mircea. A umblat pe la atatea hoteluri in ultimul timp...
Inca nu stiu care este rezultatul acestui tratament. Oricum il vom repeta peste doua saptamani. Nu vrem sa le vedem urmasii printre noi.

5 comentarii:

  1. Serios? Plosnita statea in scaunul de la pc? Ce tampita si plosnita aia. Nu se gandea ca va fi prinsa? Eu daca as fi fost plosnita, imi gaseam un loc mai bun. :))
    Glumesc.
    Sper sa scapati de ele si sa nu mai aveti probleme. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tampita, tampita, dar timp de 3 luni a crescut mare si frumoasa neprinsa. Acum... cu totii avem ghinion o data in viatza. Trebuia sa i se traga si ei din ceva, doar nu se astepta sa moara de batranete :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Poate ca se astepta. Cica plosnitele sunt foarte optimiste de fel.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumnezeule Angi! bine ca le-ati venit de hac si ca nu au muscat-o si pe Iulia! Va pup
    PS: nepoteii au vacanta si parintii nu mai au concediu, si nici eu! Helmut este în concediu medical, de aceea poate el sa-i supravegheze dimineata si la 5 când vin eu de la serviciu, plec cu ei, sa poata sa "respire" un pic si sotul meu ;) Dar mie îmi face placere, ca am motiv sa mai fac si eu "nebunii" :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Carmen, de atunci am mai prins o plosnita, am mai dat o data cu solutie si acum asteptam sa vedem rezultatul. Speram sa nu mai fie nici una in viata. Asa e, mare noroc ca nu au muscat-o pe Iulia.
    Adevarul ca chiar sa supraveghezi doi copii toata ziua este obositor. Insa e bine ca asa ai voie sa dai "in mintea copiilor". E chiar indicat :D
    Distractie placuta. Va pup.

    RăspundețiȘtergere